Pejrup Station

Sidst opdateret: 13.03.2022

Pejrup station 2009.  (SFvJ)

Pejrup station set fra nord mod Faaborg   (HG-06.03.2022)

Pejrup station set fra syd mod Korinth . Vognhallen anes i baggrunden til højre bag træerne  (HG-06.03.2022)

Stationsbygningen fra “gadesiden” som idag er P-plads for overnattende gæster på “Vandrehjemmet” (SEN-06.03.2022)

Det forhenværende Pakhus har nu en anden funktion med vinduer. (SEN-06.03.2022)

Vognhallen i Pejrup med de tre tilkørselsspor set fra nord mod stationen  (HG-06.03.2022)

———-

Pejrup station ligger i kilometer 49,0 ca. midtvejs mellem Faaborg og Korinth.

Stationen har alene 1 gennemgående spor. Nord for stationen ligger SFvJ’s vognhal med 3 spor , hvortil der er adgang via sporskifte i nordenden af stationen.

Stationen er i privateje, og anvendes p.t. til korttidsudlejning til større grupper med overnatning. Se link. Vi ser ofte at flere personer er samlet til familietræf i ferier og weekends i stationsbygningen, og flere gange om året har vi rejsende fra stationen. Perronen hører med til stationen, men vi kan iflg. aftale med ejer optage og afsætte rejsende fra perronen, – også rejsende der ikke lejer stationen.

Pejrup station blev opført som en mindre landstation samtidig med banen i 1882. Bygningen er opført i røde blanksten, som nu er pudset og malet hvid. Oprindeligt var der tre døre mod perronen, men disse er nu reduceret til een. Stationen ligger et stykke væk fra selve landsbyen Pejrup, og byen voksede aldrig op mod stationen, selvom stationen med sin placering betjente flere omkringliggende småbyer, indtil Svendborg – Faaborgbanen åbnede i 1916.

Stationen havde oprindeligt et omløbsspor og læssespor nord for stationsbygningen, men det var fjernet ved udgangen af 1960’erne.

Syd for stationsbygningen er opført en retiradebygning (toiletbygning) samtidig med stationsbygningen.

¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤  

  • I forbindelse med at Ringe-Korinth banestrækningen omdannes til en Natursti, lykkedes det at redde sidesporet + 2 sporskifter fra Højrup St. Disse er lagt på lager i Pejrup og afventer evt. et kommende sidespor i Pejrup for “togkrydsning”  –  2011

  • SFvJ starter i efteråret 2008 med at ilægge et sporskifte i Hovedsporet som skal fange de 3 spor ind i Vognhallen. Det betyder også, at der skal ilægges yderligere 2 sporskifter ind mod Vognhallen. Sporskifter fra Odense og Nyborg bliver “genbrugt”.  Et åløb i nordlige ende skal rørlægges delvist og SFvJ fremstiller via aflagte perrondele,  både rækværk og mere plads til et sporskifte. 2008/2009 

  • Pga. LIDL er flyttet ind i vestlige ende af SFvJ-Banegården i Faaborg, er klubben blevet kompenseret med en Vognhal i Pejrup. Denne Vognhal opføres i starten af 2009, efter at projektet er godkendt af Kommunalbestyrelsen og diverse godkendelser er på plads.
Vognhallen i Pejrup under opførelse.   (SFvJ)

 

En side for dem som vil vide lidt mere om Syd Fyenske Veteranjernbanes materiel og holdesteder