Lucienhøj Trinbræt

Sidst opdateret:  13.03.2022

Lucienhøj Trinbræt  med “passagersignal”  (HG-2021)

Lucienhøj trinbræt set i retning mod Faaborg (Foto: Flemming Miller 15-01-2022)

Lucienhøj trinbræt set i retning mod Korinth (Foto: Flemming Miller 15-01-2022)

Oppe på det grønne græs findes borde og bænke og en formidabel udsigt over Øhavet for toget turister/gæster.  Det sig være Bjørnø, Avernakø, Lyø, Ærø og ligeledes Als (SEN-06.03.2022)

¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤   ¤

  • Lucienhøj trinbræt er under udvidelse til dobbelt længde i 2021 + 2022 = ca. 26 meter, så  der kan afsættes passagerer fra flere vogne samtidig på det populære “Særtogs-stoppested”
Trinbrættet under udvidelse (SEN-06.03.2022)
  • Veteranbanen gik til “filmen”.   “En mand kommer hjem” støttet af Filmfyn, skulle bruge en scene med et tog som ramte en mand. Filmen er optaget fra den første overgang i Pipstorn Skov og ned til Lucienhøj Trinbræt hvor et “godstog” rammer en mand der skulle forestille at være “stangberuset”, men filmtricks gjorde at det så “rigtigt ud” – filmscenen blev optaget i 2007.

  • Lucienhøj trinbræt blev bygget i starten af 1996 og Veteranbanen havde nemlig luret, at der kunne blive behov for at afsætte og optage personer ved det anlagte Trinbræt. Fyns Amt anlagde et udsigtspunkt med borde og bænke længere oppe i området ud for Pipstorn Skov med udsigt over det Sydfynske Øhav + flere øer. Man benytter en lille markvej fra trinbrættet for at komme derop til. Det skulle også vise sig, at man kunne gå ind i skoven og se ca. 5000 år gamle gravhøje og jættestuer via enten Lucienhøj T. eller Katterød T.  Så Lucienhøj, som er Veteranbanens opfindelse, blev et stort hit.
Lucienhøj trinbræt er ved at blive etableret i 1996.  (Foto-SFvJ)

En side for dem som vil vide lidt mere om Syd Fyenske Veteranjernbanes materiel og holdesteder